Grupp: Huvudforum

JIM ROGERS International Commodity Index.RICI RJI

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-06-29 10:56:59
Ladda ned

Hur kan man skydda sig mot en valutadevalvering, hyperinflation, eller bara normalt stigande inflation och minskat förtroende för Riksbankernas möjlighet att påverka våran makromiljö.

Men samtidigt inte vilja exponera sig mot aktiemarknaden, dess marknadsrisk i en turbulent och osäker miljö.

Detta index kan isåfall vara ett alternativ.

Det följer det samlade priset på råvarutillgångar. En råvara såsom guld olja eller agriculture har ett pris i dollar mätt. Tappar dollarn värde ska inte det innebära att du kan köpa guld jättebilligt, eller majs socker etc. Utan dessa varor är inflationsresistenta.

Tänker er Weimar republiken i Tyskland, när man tryckte shitload of money,

En limpa bröd i affären kostade fortf inte 1 DM, den steg i pris, och kostade flera hundra tusen DM.

På samma sätt bör detta index fungera. Får vi misstroende mot våra valutor, de tappar i värde. Då kommer detta index med största sannolikhet stiga.

Ser vi till chartet så ser vi först en kollaps i pris, drivet av en stark USD som drevs av FEDs åtstramning och nya "dotplot plan" om stigande räntor.

Men har vi fått se det??

Nej, raka motsatsen. Vi skulle ha haft 4 räntehöjningar i år. Vi har haft noll.

Den faktiska räntan i USA är negativ, eftersom räntan kraftigt understiger inflationen för närvarande (RI=0,25% KPI 2%+ = -1,75%).

Men något nytt har hänt i chartet. Priset har vänt upp från mycket låga nivåer. Priset har brutit den fallande trenden och är tydligt stigande. Vi har en golden cross inringat. En IHS och en sannolik fortsättning i pris.

Så detta index KAN vara ett alternativ till att hålla guld, Bitcoin eller något annat värdebevarande i en miljö av sviktande CB förtroende.

Aktier är bra, men tenderar att straffas av marknadsrisken som ökar i en miljö av minskat förtroende och en eventuell stigande inflation. Du bär en risk i att hålla en aktie.

Detta index bär på en helt annan form av risk. Risk för deflation, risk för överskott...men är samtidigt en fullständigt inflationsskyddad tillgång.

Jag rekomenderar väl ingen att kasta sig in i pris och köpa. För det finns alltid en deflationsrisk hägrande. Då kommer detta index inte gå bra

Men det kan vara värt en tanke.

Finanskrisen 08 fick vi intialt en massiv deflation, ras av råvaror. Men som sedan tvärvände.

Kan vi få något liknande denna gång?

Kanske...men jag TROR inte det.

Det hela är ingen svart svan längre. Marknaden vet precis vilken skuldbörda vi har. Deflationen kan alltså ha varit. Det är nu vi sakta kliver in i en stigande inflationsmiljö...sakta sakta initialt. Men som med tiden kommer accelerera exponentiellt. Det blir alltså ingen deflation denna gång.

Tyck vad ni vill.

Det är bara ett alternativ som kan vara gynnsamt i dagens marko o mikromiljö, och ett skydd för sina pengar som man kan ha förbisett.

Den ser även tilltalande ut i grafen.

Notera att du erhåller ingen utdelning, utan det är bara en värdebevarare som gynnas av en inflationsmiljö. Se det som en valuta backad av råvaror.

Hejs

Mvh Civ

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-06-29 11:12:41

Jag förstår hur du tänker. Ev. ras på andra marknader, ex. vis aktiemarknaden kan dock leda till margin calls. För att reglera depåerna behövs då kapital som gör att man kan tvingas avyttra andra tillgångar ex. vis råvaror, inte för att man egentligen vill utan för att man måste.

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-06-29 11:36:41

Så är det. Det faller under deflationsrisken som jag nämner, men bör bli kortvarig isåfall likt finanskrisen, för man ska inte kunna köpa något "gratis".

Mvh Civ

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-06-29 11:43:34

Kompetent arbete Civ. Tack!

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-06-29 12:19:50

Förstå mig rätt. Vi behöver inte ha armageddon för att detta index ska gå bra. Utan index kommer sannolikt gå bättre utan armageddon.

Den lär utvecklas likt omvärlden i övrigt, men med den skillnaden att den kommer gå särdeles bra i en inflationsmiljö.

Mvh Civ

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.